Rebarborovo-jahodový tvarohový koláč

Ingredience

80 g ovesných vloček
voda (horká)
2 lžíce másla
jahody
řapík rebarbory
třtinový cukr
kukuřičný škrob
400 g zakysané smetany
400 g plnotučného tvarohu
1 balení vanilkového cukru

Postup přípravy

1

Horkou vodou zalijeme vločky, přiklopíte talířkem a poté vmícháme rozpuštěné máslo. Hotovou směs rozetřeme po dortové formě (s pečicím papírem). Troubu nahřejeme na 180 °C a na 10 - 15 minut necháme korpus vypéct.

2

Jahody nakrájíme na drobno a v hrnci chvíli podusíme. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme rebarboru. Až budou jahody měkké, přidáme rebarboru, případně ještě trochu vody a necháme opět podusit. Přidáme třtinový cukr. Až rebarbora změkne a ztratí jasně zelenou barvu, přidáme 2 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promícháme.

3

Směs nalijeme na korpus.

4

Smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, vanilkový cukr a lžíci třtinového. Pořádně promícháme, dáme na vrch koláče a pečeme zhruba 40 minut při 170 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3