Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Rychlá svíčková omáčka s tempehem (nejen) pro vegetariány

Ingredience

Suroviny na omáčku:
1 balení tempehu
1 cibule
2 mrkve
2 petrželky
celer
0.7 l zeleninového bujónu
4 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
4 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
Koření:
10 kuliček pepře
5 kuliček celého nového koření
2 bobkové listy
Na dochucení:
krystalový cukr
citronová šťáva
Na servírování:
brusinky
smetana ke šlehání
houskový knedlík

Popis

TIP: Koření si připravíme do čajového sítka, snadno jej pak vyjmeme.

Postup přípravy

1

Do hrnce vlijeme přibližně 2 lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a orestujeme. Poté přidáme kolečka petržele, mrkev, celer a vše restujeme 3 minutky.

2

Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme koření, přiklopíme a vaříme asi 30 minut.

3

Poté koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Nyní si rozmícháme mouku ve smetaně a vzniklou směs přidáme do omáčky a důkladně promícháme. Omáčku dochutíme dle chuti cukrem a citronovou šťávou. Opepříme a osolíme.

4

Jako přílohu si připravíme tempeh. Plátky orestujeme na oleji cca 1 minutu z každé strany.

5

Omáčku podáváme s tempehem, brusinkami a šlehačkou. Jako příloha se hodí klasický houskový knedlík. Dobrou chuť!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3