Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou krutonů. Připravíme si mističku z alobalu, do které nalijeme olivový olej a na něm orestujeme na kostky nakrájené pečivo. Na závěr přidáme prolisovaný česnek.
Dále si připravíme zálivku. Smícháme žloutky, olivový olej, filátka ančoviček, šťávu z jednoho citronu a plnotučnou hořčici Malva, která dodá dresinku tu správnou chuť. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme, aby nám vznikla hustá zálivka. Zálivku můžeme připravit i ručně - začneme žloutky, do kterých po kapkách přidáme olej a nakonec i další ingredience, vše dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí prsa očistíme a ochutíme je kořením z obou stran. Kuřecí prsa pokapeme olivovým olejem a grilujeme přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky.
Římský salát očistíme a natrháme na menší kousky. Listy salátu podáváme se zálivkou, plátky kuřecího masa, krutony a hoblinami parmazánu.