Recepty Hlavní jídla S masem Salát caesar s grilovaným kuřecím masem a domácím dresinkem

Ingredience

4 kuřecí prsa
2 ks římských salátů
koření na kuře
50 g parmazánu
Na krutony
1 bageta
2 stroužky česneku
Zálivka
1 lžička plnotučné hořčice
3 filátka z ančovíček
15 g parmazánu
1 citron
100 ml olivového oleje
2 vejce (žloutek)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou krutonů. Připravíme si mističku z alobalu, do které nalijeme olivový olej a na něm orestujeme na kostky nakrájené pečivo. Na závěr přidáme prolisovaný česnek.

2

Dále si připravíme zálivku. Smícháme žloutky, olivový olej, filátka ančoviček, šťávu z jednoho citronu a plnotučnou hořčici Malva, která dodá dresinku tu správnou chuť. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme, aby nám vznikla hustá zálivka. Zálivku můžeme připravit i ručně - začneme žloutky, do kterých po kapkách přidáme olej a nakonec i další ingredience, vše dochutíme solí a pepřem.

3

Kuřecí prsa očistíme a ochutíme je kořením z obou stran. Kuřecí prsa pokapeme olivovým olejem a grilujeme přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky.

4

Římský salát očistíme a natrháme na menší kousky. Listy salátu podáváme se zálivkou, plátky kuřecího masa, krutony a hoblinami parmazánu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3