Recepty Hlavní jídla S masem Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Ingredience

500 g vepřové plece
1 cibule
1 lžička čerstvé červené papriky
1 bobkový list
300 g kysaného zelí
200 g zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
300 ml zeleninového bujónu
1 houskový knedlík
celý kmín
slunečnicový olej
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Maso přidáme k cibuli a ze všech stran jej osmažíme.

2

Hrnec odstavíme a vše zaprášíme mletou paprikou. Směs zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín a bobkový list. Vaříme tak dlouho, dokud není maso měkké. Podle potřeby přidáváme vývar.

3

Jakmile je maso měkké, guláš ochutíme solí a pepřem podle chuti. Zelí ještě pokrájíme a přidáme jej do guláše. Dobře promícháme a krátce povaříme.

4

Zakysanou smetanu smícháme s hladkou moukou a dobře promícháme. Guláš odstavíme a pečlivě vmícháme připravenou zakysanou smetanu. Guláš ještě krátce povaříme, aby se zahustil a podle potřeby dochutíme.

5

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3