Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo skořicového cukru je možné použít i hrubozrnou sůl.
Do 350 ml horké vody přidáme kvasnice, cukr, sůl a zamícháme.Na vál nasypeme obě mouky a postupně přidáváme kvasnice.
Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Po vykynutí nakrájejte těsto na stejně velké kousky.
Na pomoučněném povrchu z nich vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých tvarujeme kroužky nebo preclíky.
Do kastrolu nalijeme litr vody, přidáme jedlou sodu a přivedeme k varu. Vložíme preclíky jeden po druhém do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, vyndáme a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme kynout 15-20 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 230 °C. Pečeme asi 10 minut, dokud nemají kroužky zlatou barvu.
Vyndáme z trouby, potřeme máslem a obalíme ve skořicovém cukru. Kroužky vydrží v uzavíratelné nádobě asi týden.