Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Kachnu dobře omyjte, očistěte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji zvenku i zevnitř nasolte a nechte odstát v lednici, ideálně celý den.
Připravte si nádivku. Pečivo a uzené maso nakrájejte na kostičky. Bylinky nasekejte nadrobno. Nakrájené pečivo vložte do mísy a zalijte ho smetanou. Pak přidejte bylinky, rozšlehané vejce, uzené maso a máslo. Osolte a opepřete, můžete přidat i špetku muškátového oříšku a dobře promíchejte.
Před pečením kachnu naplňte nádivkou. Otvor v kachně sešijte nebo zpevněte jehlicí. Kachnu pokmínujte podle chuti.
Vložte ji do pekáče spolu s klínky cibule a podlijte vodou. Zaklopte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny. Pak kachnu otočte, přelijte výpekem, podle potřeby podlijte a pečte další asi 1,5 hodiny. Pak kachnu odkryjte a dopečte dozlatova a do křupavé kůrčičky.