Recepty Hlavní jídla S masem Slavnostní kachna s velikonoční nádivkou

Ingredience

1 celá kachna (asi 2 kg)
1 cibule (velká)
sůl
celý kmín
Na nádivku:
3 housky (tvrdší)
120 g uzené krkovice (vařeného uzeného masa)
1 vejce
2 lžíce smetany na vaření
1 lžíce másla
čerstvá petrželka (čerstvé jarní bylinky – petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, mladé kopřivy aj.)
sůl
mletý černý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy

1

Kachnu dobře omyjte, očistěte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji zvenku i zevnitř nasolte a nechte odstát v lednici, ideálně celý den.

2

Připravte si nádivku. Pečivo a uzené maso nakrájejte na kostičky. Bylinky nasekejte nadrobno. Nakrájené pečivo vložte do mísy a zalijte ho smetanou. Pak přidejte bylinky, rozšlehané vejce, uzené maso a máslo. Osolte a opepřete, můžete přidat i špetku muškátového oříšku a dobře promíchejte.

3

Před pečením kachnu naplňte nádivkou. Otvor v kachně sešijte nebo zpevněte jehlicí. Kachnu pokmínujte podle chuti.

4

Vložte ji do pekáče spolu s klínky cibule a podlijte vodou. Zaklopte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny. Pak kachnu otočte, přelijte výpekem, podle potřeby podlijte a pečte další asi 1,5 hodiny. Pak kachnu odkryjte a dopečte dozlatova a do křupavé kůrčičky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3