Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Květák nakrájíme na růžičky a dáme vařit na 15 minut do vroucí osolené vody. Hotový květák necháme vychladnout.
Do misky nasypeme mouku, parmazán, přidáme vajíčka, mléko a sůl. Mixérem vyšleháme hladké hustší těstíčko. Těstíčko necháme chvíli odpočinout, ještě se nám zahustí.
Brambory oloupeme a dáme je vařit do osolené vody.
V těstíčku obalíme růžičky květáku a osmažíme je dozlatova.
Na závěr si uděláme domácí majonézu. Na ni budeme potřebovat vysokou nádobu, kam rozklepneme vajíčko, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem. Mixérem začneme suroviny šlehat a během šlehání přidáváme olej.
Hotové brambory přecedíme a ochutíme na drobno nakrájenou pažitkou. Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a domácí majonézou.