Recepty Hlavní jídla S masem Španělské rizoto s mořskými plody à la paella

Ingredience

300 g rýže (na rizoto)
400 g mořských plodů
200 g mušlí
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce petrželky (nadrobno nasekané)
1 čerstvá červená paprika
2 kuřecí stehna
200 g klobásy chorizo
1 červená cibule (středně velká)
4 stroužky česneku
2 lžičky mleté papriky uzené
400 g loupaných rajčat
1 l zeleninového bujónu
1 sklenice vody
1 lžička šafránu (nitek)
citron
2 lžíce řepkového oleje
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na velké pánvi (průměr 30 cm) rozehřejte olej na paellu, přidejte nadrobno nasekaný česnek, cibuli a smažte asi 5 minut. Přidejte dvě lžičky uzené papriky, sůl a pepř.

2

Přidejte klobásu chorizo nakrájenou na tenké plátky a kuřecí stehna. Vše smažte asi 8 minut na středně silném plameni a občas zamíchejte. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a papriku. Pokračujte ještě zhruba 4 minuty.

3

Snižte teplotu a přidejte zeleninový bujón, vodu a nitky šafránu. Přidejte rýži, která by se měla vařit zhruba 10 minut, dokud nevstřebá vývar a nezhoustne.

4

Skořápky mušlí vyčistěte drsným kartáčkem. Přidejte do rýže mořské plody, ale nemíchejte!

5

Pánev přikryjte velkým kusem alobalu a duste na slabším plameni asi 8 minut. Odstavte a nechte přikryté 2–3 minuty.

6

Odstraňte alobal a přidejte nadrobno nasekanou petrželku a čtvrtky citrónu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3