Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na velké pánvi (průměr 30 cm) rozehřejte olej na paellu, přidejte nadrobno nasekaný česnek, cibuli a smažte asi 5 minut. Přidejte dvě lžičky uzené papriky, sůl a pepř.
Přidejte klobásu chorizo nakrájenou na tenké plátky a kuřecí stehna. Vše smažte asi 8 minut na středně silném plameni a občas zamíchejte. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a papriku. Pokračujte ještě zhruba 4 minuty.
Snižte teplotu a přidejte zeleninový bujón, vodu a nitky šafránu. Přidejte rýži, která by se měla vařit zhruba 10 minut, dokud nevstřebá vývar a nezhoustne.
Skořápky mušlí vyčistěte drsným kartáčkem. Přidejte do rýže mořské plody, ale nemíchejte!
Pánev přikryjte velkým kusem alobalu a duste na slabším plameni asi 8 minut. Odstavte a nechte přikryté 2–3 minuty.
Odstraňte alobal a přidejte nadrobno nasekanou petrželku a čtvrtky citrónu.