Recepty Hlavní jídla S masem Špenát s bramborovým knedlíkem a masem

Ingredience

4 bramborové knedlíky
1 cibule
slunečnicový olej
Špenát
900 g mraženého špenátu
1 cibule
3 stroužky česneku
slunečnicový olej
5 lžic smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
Pečeně
4 stroužky česneku
800 g vepřové pečeně
1 cibule
150 g másla
celý kmín
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou masa. Maso očistíme a ze všech stran ho osolíme a opepříme. Připravíme si pekáč, kde budeme maso péct. Maso nejprve ze všech stran osmažíme na pánvi, aby se zatáhlo. Vložíme jej do pekáče a ochutíme kmínem.

2

Na pánvi osmažíme dozlatova na hrubo nakrájenou cibuli a jakmile bude mít pěknou barvu, přidáme česnek. Hotovou směs vložíme k masu.

3

Maso podlijeme trochou vody a dáme péct i s pokličkou do předehřáté trouby. Pečeme na 190°C asi hodinu pod pokličkou. Po 30 minutách maso otočíme a podlijeme vodou. Po hodině pečení poklici sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut. Hotovou šťávu z masa ochutíme máslem.

4

Na rozpálené pánvi osmažíme na jemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozmrazený špenát a promícháme. Špenát ochutíme solí, pepřem a česnekem. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ji do špenátu. Promícháme a ještě krátce vaříme.

5

Aby bylo jídlo dokonalé, připravíme si ještě smaženou cibulku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Knedlíky ohřejeme nad párou a podáváme se špenátem, na plátky nakrájeným masem a smaženou cibulkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3