Sváteční vánočka z formy

Ingredience

500 g polohrubé mouky
120 g krystalového cukru
100 g másla (rozpuštěného)
1 kostka čerstvého droždí
3 vejce
250 ml mléka
¼ lžičky soli
1 hrst mletých mandlí
1 hrst rozinek

Postup přípravy

1

V trošce vlažného mléka s krystalovým cukrem rozmícháme kostku droždí a postupně přidáváme máslo, vejce, sůl, mandle, rozinky a zbytek mléka. Propracujeme těsto. Pokud bude stále moc řídké, přidáme mouku.

2

Bochánek dáme do mísy a necháme 3 - 4 hodiny kynout.

3

Těsto dejte do formy a nechte ho ještě 30 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 220 °C.

4

Vánočku pečte 10 minut, potom teplotu stáhněte na 150 °C a pečte dalších 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3