Švestkové tofu knedlíky s nízkým obsahem laktozy

Ingredience

600 g kompotovaných švestek
250 g tofu (nechuceného)
100 g hrubé mouky
100 g celozrnné mouky
1 citronový cukr
1 citron (šťáva z půlky)
mandlové mléko (rostlinné mléko dle potřeby)
1 špetka soli
strouhanka
javorový sirup

Popis

TIP: Nemáte rádi opečenou strouhanku? Tak si knedlíky polijte třeba rozehřátou jahodovou marmeládou. V kombinaci s kyselými švestkami bude výtečná.

Postup přípravy

1

Tofu rozmačkáme vidličkou, přidáme oba typy mouky, citrónový cukr, citrónovou šťávu, sůl a podle potřeby tolik mléka, aby nám vzniklo nelepivé těsto.

2

Těsto rozdělíme na osm částí, z každé uděláme nejdříve kuličku a potom placku. Do každé z nich zabalíme jednu švestku.

3

Vaříme ve vroucí vodě asi deset minut, dokud nevyplavou na povrch.

4

Na talíři posypeme opečenou strouhankou a přelijeme podle chuti javorovým sirupem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3