Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve si připravíme lilek. Troubu předehřejeme na 220 °C. Lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme 10 minut odpočívat. Potom ho osušíme papírovými utěrkami, nakrájíme na menší kostky, promícháme s olejem a mletým pepřem. Takto připravený lilek rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 20–25 minut. Dáme stranou.
Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
Připravíme si omáčku. Na velké pánvi si na středním ohni rozpálíme olej. Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujeme 3 minuty, dokud šalotka nebude průhledná. Potom ji podlijeme vínem a za stálého míchání restujeme, dokud se víno neodpaří. Přidáme rajčatový protlak, oregano, chilli vločky, sůl, pepř a nakonec podlijeme vodou. Mícháme a vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme pečený lilek a pořádně promícháme, aby se lilek částečně rozmačkal.
Na závěr vmícháme uvařené těstoviny.
Rozdělíme do misek, přidáme mozzarellu, polijeme olivovým olejem, posypeme chilli vločkami a bazalkou. Ihned podáváme.
Chuť těstovin ideálně doplní lahodné červené víno Tesco Finest Malbec.