Recepty Dezerty Pečené Tlačené koláče

Ingredience

Těsto
15 g čerstvého droždí
60 g krupicového cukru
150 ml mléka
420 g hladké mouky
1 vejce
1 citron (nastrouhaná kůra)
sůl
margarín
Náplň
250 g plnotučného tvarohu
1 vejce
60 g krystalového cukru
švestková povidla
Drobenka
20 g hrubé mouky
20 g moučkového cukru
20 g másla

Postup přípravy

1

Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky, promícháme a necháme v teple vykynout.

2

Do zbylé dávky mouky přidáme zbylý cukr, vejce, jemně nastrouhanou citr. kůru, sůl, asi 3/4 dávky rozpuštěného vlažného másla (zbylým máslem pak budeme potírat plech na koláče). zbylou dávku vlažného mléka, vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme a propracujeme.

3

Hotové těsto necháme vykynout, potom je rozdělíme na cca 30 stejných dílků, které vytvarujeme do kuliček. Kuličky naklademe na máslem potřený plech a necháme znovu vykynout.

4

Do vykynutých kouliček vytlačíme pomocí palce důlky. Důlky naplníme pomocí sáčku tvarohou náplní (náplň uděláme smícháním tvarohu, cukru a vejce dohromady), na tu dáme ještě povidla a nakonec je posypeme drobenkou.

5

Koláče necháme opět chvilku vykynout a pak je upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3