Recepty Předkrmy Teplé Toast se ztraceným vejcem

Ingredience

2 vejce
2 l vody
50 ml bílého vinného octa
2 plátky vepřové šunky
2 lžíce majonézy
1 bulka
1 rajče
rukola
máslo
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Rozkrojíme bulku napůl a opečeme ji.

2

Opláchneme rajče a odkrojíme dva velké plátky.

3

Omyjeme a osušíme rukolu.

4

Potřeme máslem bulky, dáme na ně rajče, šunku a pár lístků rukoly.

5

Připravíme ztracené vejce: Začneme ohřívat vodu s octem. Když zespodu hrnce začnou na povrch pronikat bublinky, snížíme teplotu tak, aby voda nezačala bublat.

6

Rozklepneme obě vejce zvlášť do hrnku.

7

Rozvíříme lžící vodu v hrnci a opatrně vylijeme vejce na střed. Pomalu vaříme asi 5 minut.

8

Vyndáme vejce, opatrně osušíme a dáme na toast. Totéž uděláme i s druhým vejcem.

9

Podáváme s majonézou nebo holandskou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3