Tradiční rybí polévka s jikrami a mlíčím

Ingredience

Vývar
1 kapr (kapří hlava a odřezek z jednoho kapra)
1 mrkev
petrželka
¼ celeru
1 cibule
5 kuliček celého pepře
3 kuličky celého nového koření
1 bobkový list
Polévka
1 cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
jikry a mlíčí (z jednoho kapra)
sůl
100 g celeru
100 g mrkve
100 g kořenové petržele

Popis

TIP: Polévku můžeme servírovat na talíři ještě i společně s krutony z housky.

Postup přípravy

1

Nejdříve si připravíme vývar. Dáme do většího hrnce vařit 2 l vody s kořenovou zeleninou, cibulí, kořením a kousky kapra. Pomalu ho necháme táhnout alespoň 60 minut, potom ho přecedíme přes síto.

2

Na rozehřátém másle si opečeme cibuli pokrájenou nadrobno a kořenovou zeleninu, kterou jsme si předtím nastrouhali na hrubším struhadle. Když je zelenina zhnědlá, přisypeme mouku a krátce osmahneme.

3

Přilijeme vývar, přidáme maso obrané z ořezu kapra, mlíčí a jikry a ještě 10 minut povaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3