Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Puding je nejlepší dva až tři dny odleželý. Před podáváním ho polijte neušlehanou smetanou a brandy.
Oříšky si osmažíme nasucho na pánvi. Ve větším kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme med a směs necháme vychladnout. Potom přimícháme brandy, vejce, šťávu a kůru ze dvou citrónů.
V jiné míse si smícháme strouhanku, hladkou mouku, cukr, opražené oříšky, kandovanou pomerančovou kůru, kandovaný zázvor, koření a rozinky. Přidáme vaječnou směs a oloupané a nakrájené jablko a pořádně promícháme.
Formu na pudink si vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Hutnou pudinkovou směs vlijeme do ní a zatřeseme, aby se hmota rozmístila.
Připravíme si větší hrnec, který naplníme teplou vodou. Dáme do něj formu. Voda by měla dosahovat tak do tří čtvrtin formy. Vrch zakryjeme alobalem.
Puding pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C tři hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal.