Recepty Hlavní jídla S masem Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Ingredience

Trhané vepřové
750 g vepřové krkovice (s kostí)
650 ml červeného vína
350 ml vody
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 květák (větší)
250 g smetany ke šlehání
100 g parmazánu
sůl
Na servírování
medvědí česnek (posekaný)

Postup přípravy

1

Rozpalíme troubu na 150 stupňů. Krkovici posolíme a opepříme z obou stran a vložíme ji do pekáče.

2

Do pekáče přihodíme stroužky česneku, přilijeme víno a vodu. Pekáč zakryjeme a dáme do trouby péct na 3 hodiny.

3

Po 3 hodinách pečení by mělo být maso krásně měkké, pokud ne, pečeme ještě hodinu.

4

Oddělíme kost od masa, vyndáme ji z pekáče a maso pomocí šťouchadla na brambory nebo pomocí dvou vidliček rozdělíme na jednotlivá vlákna a ty pořádně promíchejte se šťávou, která vznikla z vody, vína a výpeku z masa.

5

Květák uvaříme v osolené vodě. K uvařenému květáku přilijeme smetanu a nastrouhaný parmazán.

6

Pomocí tyčového mixéru vše promixujeme dohladka.

7

Pokud je kaše málo slaná, tak ji osolíme a důkladně promícháme.

8

Do hlubšího talíře dáme kaši, na ni naservírujeme vlákna masa se šťávou a nakonec ozdobíme medvědím česnekem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3