Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.
Jako první připravte korpus. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté.
Z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem.
Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový. Poté ho nechte zcela vychladnout.
Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí.
Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru.
Poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky. Přidejte do něj zbytek rumu. Těsto však nesmí být moc řídké.
Kuličky nechte vychladit v lednici.
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě.
Rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte.
Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.