Vánoční perníčky s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g medu
50 g másla bez laktózy (rozpuštěného)
4 vejce
10 g jedlé sody
2 lžíce kakaa
3 lžičky perníkového koření
1 vejce (na závěrečné potření)

Popis

TIP: K zdobení si připravte bílkovou polevu. Pokud chcete mít perníčky barevnější, obarvěte ji potravinářským barvivem.

Postup přípravy

1

Nejdříve si smícháme sypké suroviny - cukr, mouku, sodu, kakao a perníkové koření. Zvlášť v míse si smícháme všechny tekuté ingredience - med, vejce a rozpuštěné máslo. Sypkou směs opatrně vmícháme do tekuté. Vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne uležet.

2

Druhý den si těsto vyválíme na plát tenký 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary perníčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10 minut. Po vytažení z trouby je ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se nám perníčky krásně leskly.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3