Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: K zdobení si připravte bílkovou polevu. Pokud chcete mít perníčky barevnější, obarvěte ji potravinářským barvivem.
Nejdříve si smícháme sypké suroviny - cukr, mouku, sodu, kakao a perníkové koření. Zvlášť v míse si smícháme všechny tekuté ingredience - med, vejce a rozpuštěné máslo. Sypkou směs opatrně vmícháme do tekuté. Vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne uležet.
Druhý den si těsto vyválíme na plát tenký 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary perníčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10 minut. Po vytažení z trouby je ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se nám perníčky krásně leskly.