Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na začátek si připravíme cuketové chipsy. Cuketu nakrájíme na tenké plátky (nejlepší je použít struhadlo) a osušíme papírovými utěrkami, abychom je zbavili vlhkosti. Rozprostřeme je na hliníkový tácek pokrytý pečicím papírem. V misce smícháme olivový olej, sůl, papriku a pepř. Vzniklou směsí natřeme cuketové plátky. Grilujeme je přibližně hodinu, dokud nejsou křupavé.
Mezitím si nachystáme tzatziki. Okurku nastrouháme, posolíme a necháme ji 10 minut odstát. Následně plátky co nejdůkladněji zbavíme vody, vložíme je do misky, přidáme jogurt, prolisovaný česnek, olej, citrónovou šťávu a kopr. Zamícháme a dáme chladit do ledničky.
Tofu vyndáme z obalu, vylijeme vodu a sýr osušíme papírovými utěrkami. Grilujeme z každé strany 6–8 minut.
Pita placky natřeme z jedné strany trochou veganských tzatziki, přidáme rovnoměrně rozdělená nakrájená a umytá rajčata, salát, okurku a cibuli. Přidáme ugrilované a na kostky nakrájené tofu a hranolky. Zabalíme a podáváme s cuketovými chipsy a zbytkem tzatziki.