Recepty Hlavní jídla Veganský tofu gyros v pitě, podávaný s cuketovými chipsy a veganskými tzatziki

Ingredience

Veganské tzatziki:
1 okurka (salátová)
200 g bílého jogurtu (veganského, například sójového)
2 lžičky olivového oleje
1 stroužek česneku
½ lžičky soli
2 lžíce kopru (nasekaného)
2 lžičky citronové šťávy
Cuketové chipsy:
1 cuketa
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
½ lžičky mleté papriky
½ lžičky pepře
Gyros:
1 balení tofu (Tesco Grill Master tofu v gyros koření)
2 tortilly (Tesco Grill Master Tortillové placky)
50 g ledového salátu
50 g cherry rajčat
50 g bramborových hranolek (upečených)
½ okurky (salátové)
½ červené cibule

Postup přípravy

1

Na začátek si připravíme cuketové chipsy. Cuketu nakrájíme na tenké plátky (nejlepší je použít struhadlo) a osušíme papírovými utěrkami, abychom je zbavili vlhkosti. Rozprostřeme je na hliníkový tácek pokrytý pečicím papírem. V misce smícháme olivový olej, sůl, papriku a pepř. Vzniklou směsí natřeme cuketové plátky. Grilujeme je přibližně hodinu, dokud nejsou křupavé.

2

Mezitím si nachystáme tzatziki. Okurku nastrouháme, posolíme a necháme ji 10 minut odstát. Následně plátky co nejdůkladněji zbavíme vody, vložíme je do misky, přidáme jogurt, prolisovaný česnek, olej, citrónovou šťávu a kopr. Zamícháme a dáme chladit do ledničky.

3

Tofu vyndáme z obalu, vylijeme vodu a sýr osušíme papírovými utěrkami. Grilujeme z každé strany 6–8 minut.

4

Pita placky natřeme z jedné strany trochou veganských tzatziki, přidáme rovnoměrně rozdělená nakrájená a umytá rajčata, salát, okurku a cibuli. Přidáme ugrilované a na kostky nakrájené tofu a hranolky. Zabalíme a podáváme s cuketovými chipsy a zbytkem tzatziki.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3