Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Toto jídlo můžete podávat jak horké, tak studené.
Lilek důkladně omyjeme, odřízneme koncové části a nakrájíme na kolečka o šířce zhruba jeden centimetr. Abychom se zbavili přebytečné hořkosti, necháme nakrájený v osolené vodě cca čtvrt hodiny.
Takto připravené plátky lilku nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak cuketu a papriku. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a petrželku na drobno.
Všechny ingredience umístíme do vyšší pánve s nepřilnavým povrchem, vlijeme olej, osolíme a smažíme na mírném ohni přibližně deset minut.
Když je zelenina lehce opečená, můžeme plamen ztlumit a přiklopit ji víkem. Takto zeleninu podusíme, dokud není měkká, ještě dalších deset minut.