Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční kachní prsa na pomerančích

Ingredience

4 kachní prsa
2 pomeranče
2 dcl suchého červeného vína
1 cibule (velká)
2 lžíce pomerančového džemu
krystalový cukr
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Kachní prsa s kůží důkladně omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme kůži na mřížku.

2

Připravíme si marinádu smícháním strouhané pomerančové kůry ze dvou pomerančů, 2 dcl červeného vína a jedné nadrobno nakrájené cibule. Vložíme připravená kachní prsa a necháme přes noc marinovat.

3

Druhý den osušíme maso papírovými utěrkami od marinády, z obou stran opepříme a osolíme. Rozpálíme pánev a prsa na ní zprudka orestujeme nasucho - nejprve ze strany, kde je kůže, která pustí dostatek tuku. Poté obrátíme a na již mírném plameni dopečeme. Jakmile je maso hotové, vyjmeme jej a necháme v alobalu odpočinout.

4

Mezitím si připravíme omáčku: do výpeku vlijeme přeceděnou marinádu, dochutíme dvěma lžícemi pomerančového krému a přidáme očištěné pomerančové srpky. Vaříme cca 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

5

Omáčku dochutíme dle potřeby cukrem, solí a pepřem.

6

Na talíři servírujeme prsa kůží nahoru, přeléváme omáčkou, doplníme srpky pomeranče.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3