Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vejce (4 kusy) uvaříme natvrdo. Smícháme vepřové a hovězí maso, přidáme další dvě vejce, lisovaný česnek a osolíme i opepříme.
Použijeme minimálně den staré rohlíky. Nakrájíme je na kostičky a pokapeme mlékem. Přidáme k masu.
Masovou směs rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu vyválíme placku, do které budeme vkládat vejce. Placka tedy musí být dostatečně velká, aby se vajíčko pěkně obalilo.
Uvařená vajíčka oloupeme a vložíme na masové placky. Vajíčka obalíme směsí a vytvarujeme.
Poslední dvě vejce rozklepneme, vložíme do misky, přidáme mléko a hladkou mouku. Rozšleháme metlou, aby vznikla hladká kaše.
Vejce uložená v mase obalíme v kaši, strouhance a ihned vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Skotská vejce podáváme se zeleninou, salátem nebo vařenými bramborami.