Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Citron rozpůlíme. Do misky vymačkáme šťávu a smícháme se studenou vodou. Odřízneme tvrdé vnější části artyčoků (zhruba tři vrstvy) i vrchol a stonek a podélně je rozpůlíme. Povrch potřeme čtvrtkou citronu, aby nedošlo k zabarvení. Následně vložíme poloviny artyčoků do vody s citronem.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a necháme smažit asi 2 minuty. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a smažíme na mírném ohni dalších 5 minut. Artyčoky scedíme, nakrájíme na plátky silné 1,5 cm, dáme na pánev, přidáme sklenici vody, sůl, pepř, tymián a bobkový list. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud artyčoky nezměknou. Občas přilijeme ¼ sklenice vody a promícháme.
Artyčoky vyndáme na talíř, přidáme balsamikový ocet, lžičku olivového oleje, nadrobno nasekanou petrželovou nať a promícháme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozmarýn smícháme se sýrem, strouhankou, několika lžícemi olivového oleje a sladkou paprikou. Obal by měl být vlhký, ale stále sypký.
Maso obalíme v rozšlehaném vejci a následně v bylinkovosýrovém obalu. Smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany, poté vložíme do pečicí nádoby a zapékáme 10 minut při teplotě 190 °C. Hotové maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme s artyčoky a paprikou.