Recepty Hlavní jídla Těstoviny Základní recept na bešamel

Ingredience

500 ml mléka
muškátový oříšek
30 g másla
1 lžíce olivového oleje
60 g hladké mouky
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

V hrnci rozpustíme máslo spolu se dvěma lžicemi olivového oleje.

2

Do rozpuštěného másla s olejem nastrouháme cca 1/4 muškátového oříšku, přidáme mouku, špetku soli a pepře a důkladně promícháme.

3

Za stálého míchání přiléváme mléko a přisypáváme mouku. Směs by se neměla prudce vařit, pouze jemně probublávat a houstnout.

4

Jakmile jsme spotřebovali všechno mléko i mouku, bešamel je hotový. Konzistence by měla být hutná, avšak stále tekutá.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3