Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Krásné skleničky, které lze používat jen výjimečně, velké balení olejů, octu nebo dóz z koření. To vše na kuchyňskou linku nepatří. Nejen že se vám tam usazuje prach a nečistoty, ale hlavně to není praktické. Zmenšujete si tak prostor při vaření, který byste mohli využít i praktičtěji. Stejně tak místo zabírají elektroničtí pomocníci které používat jednou za čas.
Oblíbené nože, koření, hlavně sůl a pepř, to mějte vždy po ruce. Vyvarujte se velkým stojanům na nože, které ve většině případů ani nepoužíváte. Nůž stačí mít uložen v prvním šuplíku a bude tak snadno po ruce. Hlavní je ale organizace. Na zeď si zavěsit nejčastěji používané vařečky, naběračky nebo obracečky.
V první fázi hromadného úklidu spíže se zbavte potravin, které už mají to nejlepší za sebou. Pokud jejich spotřeba bude v nejbližších dnech končit, dejte si je do lednice a co nejdříve je zpracujte. Utřete všechny police a dejte se do skládání. Rozdělte si potraviny do několika kategorií. Například konzervy, zavařeniny, suché přísady na vaření (mouka, cukr, sůl), zavařeniny, nápoje a podobně. Podobně si uspořádejte i potraviny do poliček, aby bylo vše na svém místě. U mrazáku je důležité oddělit od sebe zeleninu, maso, ovoce a sladká jídla. Věnujte péči i lednici. Kam co patří? Vše důležité najdete v našem článku.
Plastové krabičky stojí pár korun, uchrání potraviny před plísní, prachem i škůdci a navíc pomůžou k lepší organizaci v kuchyni a jinde. Na uspořádání koření použije malé uzavíratelné dózičky, které zabrání vyprchání vůně koření.