Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ledové kostky s ovocem
Velmi efektně vypadá ovoce zamrazené v ledu a plovoucí ve sklenici, byť jen s čistou vodou. Příprava ovocných ledových kostek vám zabere pouhých pár minut. Budete potřebovat jakékoliv ovoce podle chuti. Malé bobulové ovoce jako jahody, ostružiny nebo borůvky můžete mrazit v celku, třešně překrojte na polovinu, dužinu většího ovoce nakrájejte na menší kousky. Ovoce dejte do nádobek na led, zalijte vodou a vložte na noc do mrazáku.
Náš tip: Zalijte ovoce ledovým nebo ovocným čajem.
Ledový čaj z čerstvého ovoce vás osvěží a jako bonus si dužinu můžete zamrazit. Na broskvový ledový čaj budete potřebovat:
3 broskve
3 PL cukru
3 sáčky čaje Tesco ovocný čaj s příchutí broskve a jahody
vodu
Oloupané broskve nakrájejte na menší kostky, zalijte 250 ml vody, přisypte cukr a povařte 20 minut. Do horkého nálevu vložte sáčky čaje, po 5 minutách je vytáhněte a broskve rozmixujte. Propasírujte je přes sítko do džbánu, zalijte ledovou vodou a skladujte v chladničce. Při podávání můžete dozdobit ledovými kostkami s ovocem.
Máte rádi nanuk? Přečtěte si, jak vznikla zmrzlina na špejli!
Sorbet se vyrábí z ledu, cukru nebo medu a čerstvého ovoce, proto je lehčí a více osvěžující než zmrzlina. Poměry jednotlivých surovin si zapamatujete velmi snadno: 3 – 2 – 1 = 3 hrsti ovoce – 2 polévkové lžíce ovocné šťávy – 1 lžíce medu nebo cukru.
Jako ovoce jsou velmi vhodné maliny, jahody, borůvky, ostružiny, rybíz, angrešt a další malé plody nebo broskve, meruňky či nektarinky. Větší plody oloupejte, nakrájejte na kostky a podle toho odměřte množství. Ovoce rozmixujte v mixéru s ovocnou šťávou a cukrem a v nádobě dejte do mrazáku na 3 hodiny. Potom lžící nebo špachtlí odstraňte krystalky ledu, sorbet promíchejte a dejte do mrazáku na další 3 hodiny.
Efektní tip: Část ovoce si odložte stranou a přimíchejte ho do rozmixovaného pyré ještě před zmrazením.
Zelená zmrzlina se v létě stane hitem vaší kuchyně! A když vás bude někdo přesvědčovat, že mu nabízíte zmrzlinu ze zeleniny, opravte ho. Avokádo je totiž ovoce.
Na avokádovou zmrzlinu potřebujete 2 středně velká zralá avokáda, 125 ml smetany na šlehání a trochu medu. Avokádo rozmixujte na pyré, přidejte smetanu na šlehání a metličkovým mixérem dobře smíchejte. Milovníkům čokoládové zmrzliny doporučujeme přidat i 1 polévkovou lžíci kvalitního holandského kakaa Tesco Finest. Směs přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte na několik hodin, ideálně na noc, do mrazničky. Před podáváním nechte zmrzlinu pár minut při pokojové teplotě. Když trošku roztaje, bude se lépe servírovat.
Víte, kolikrát vypláznete jazyk, než sníte kopeček zmrzliny?