Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pečené kuře je skvělou volbou, když hledáte jednoduché jídlo pro celou rodinu. Existují stovky receptů na pečení kuřete – můžete ho podlít pivem, péct ho na jablkách nebo citronech, skvěle chutná také medové kuře. Pokud však kuře nezvládnete sníst celé a zbyde vám ještě maso, nemusíte ho vyhazovat.
Zbylé kuřecí maso vám ještě pár dní vydrží, musíte však dodržovat několik základních pravidel bezpečného skladování jídla. Zbytky kuřete nenechávejte dlouho mimo lednici, mohla by se v něm začít množit bakterie clostridum perfingens. Ta způsobuje otravy jídlem a vyvolává zvracení, silné křeče v břiše a průjem.
Zbytky kuřete skladujte v ledničce při teplotě maximálně 7 °C a nižší. Až budete maso ohřívat, měli byste jej zahřát na 70 °C–100 °C. Při dodržení těchto instrukcí vám maso z pečeného kuřete vydrží 3–4 dny a budete ho moci použít do dalších jídel.
Uspořádejte si lednici: Udržte potraviny čerstvé
Salát je velmi jednoduchý na přípravu. Potřebovat budete brambory, olivový olej, mražený hrášek, hořčici, citron a polníček.
Pochutnejte si na těstovinovém salátu s kuřecím masem
Wrap je také velmi rychlé a jednoduché jídlo. Bude chutnat s kuřecím masem a zeleninou.
Další chutná varianta je wrap s kuřecím masem, zeleninou a česnekovým dipem
Chystáte pohoštění pro přátele nebo byste rádi nějaké mlsání k televizi? Zapečte nachos s kuřecím masem.
Nachos si zvládnete připravit i doma
Na chladné podzimní večery se vám bude hodit recept na výbornou polévku s kuřecím masem.
I když by vás to možná nenapadlo, kuřecí maso se hodí také jako pomazánka.
Kuřecí maso je vhodné pro ty, kteří chtějí zhubnout. Obsahuje jen velmi malé množství tuku, cholesterolu a má nižší energetickou hodnotu než jiné druhy masa. Z minerálů najdete v kuřecím mase fosfor, železo, vápník, selen, zinek, měď, draslík a hořčík. Z vitamínů stojí za zmínku vitamíny skupiny B, ale i A, C, E a K. Kuřecí maso je lehce stravitelné, snižuje riziko onemocnění rakoviny a má protizánětlivé účinky.
Další kuřecí recepty najdete na Hello Tesco
Zdroj: tn.nova.cz, bezpecnostpotravin.cz, apetitonline.cz, bbcgoodfood.com, food-4jazz.cz, akademiekvality.cz