Angreštový džem

Ingredience

500 g krupicového cukru
300 g krystalového cukru
900 g angrestu
300 g jablek
1 citron
1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

1

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Citron oloupeme a nakrájíme na drobno. Angrešt zbavíme stopek a pečlivě opláchneme.

2

Všechno ovoce dáme vařit s trochou vody a krupicovým cukrem do hrnce. Ovoce přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka, asi 30 minut.

3

Hotové ovoce propasírujeme, ochutíme cukrem krystal i kyselinou citronovou a ještě krátce vaříme.

4

Hotový džem plníme do nahřátých sklenic, pevně uzavřeme a otočíme víčkem dolů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3