Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Lilek nakrájíme na kolečka a osolíme.
Zeleninu necháme vypotit alespoň 30 minut. Vodu utřeme papírovým ubrouskem a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Brokolici nakrájíme na růžičky, papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleji orestujeme zeleninu. Zeleninu si odložíme stranou.
Rajčata rozmixujeme s česnekem, oreganem a bazalkou. Podle chuti osolíme, osladíme a opepříme.
Do hrnce nalijeme rajčatovou šťávu, přidáme do ní zeleninu, zamícháme, zředíme trochou vývaru a přivedeme k varu. Omáčku táhneme alespoň hodinu, aby se chutě propojily. Podle potřeby ji dolíváme zeleninovým vývarem
Připravíme si bešamelovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo a zaprášíme ho moukou. Mícháme dohladka a jakmile se obě suroviny spojí za stálého míchání naléváme mléko. Míchání je důležité, aby nevznikly hrudky.
Do mléka dáme muškátový oříšek, bobkový list, pepř, nové koření a pomalu vaříme, dokud se směs nezahustí. Jakmile je bešamel hotový, vyjmeme pepř, nové koření a bobkový list.
Připravíme si formu na lasagne. Na dno nalijeme trochu bešamelu, rovnoměrně jej rozetřeme, na bešamel naskládáme lasagne.
Lasagne polijeme rajčatovou směsí se zeleninou, přidáme trochu bešamelu, posypeme sýrem a na to položíme další plátky lasagní. Takto postup opakujeme, dokud není zapékací miska plná. Poslední vrstvu tvoří bešamel, který posypeme parmazánem. Zapékací misku zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 45 minut. 10 minut před koncem pečení obal sundáme, abychom získali zlatavý povrch.