Recepty Dezerty Pečené Borůvkový cheesecake bez lepku

Ingredience

Sušenkový základ
200 g máslových sušenek
130 g másla
Náplň
200 g mascarpone
250 g plnotučného tvarohu
3 vejce
160 g krystalového cukru
190 g borůvek

Popis

TIP: Upečte si cheesecake jako profesionálové. V našem článku najdete skvělé tipy pro dokonalý cheesecake.

Postup přípravy

1

Sušenky rozdrtíme v sáčku s pomocí paličky na maso. Pokud máte mixér, můžete sušenky rozmixovat.

2

Máslo necháme rozpustit a smícháme ho se sušenkami. Sušenkový základ rozprostřeme do formy a dáme ho do ledničky na 15 minut ztuhnout.

3

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s tvarohem, cukrem a mascarpone. Nakonec vmícháme sníh.

4

Náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus a poklademe ho borůvkami.

5

Předehřejeme si troubu na 170 °C. Cheesecake pečeme 50 minut. Hotový cheesecake necháme v troubě vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3