Recepty Polévky Čočková polévka s čerstvými rajčaty

Ingredience

1 kg rajčat
250 g červené čočky
4 česneky
1 cibule
bobkový list
mletá kurkuma
mořská sůl
chilli papričky
olivový olej
černá sezamová semínka
sezam

Popis

Polévku můžete vylepšit a udělat ji ze sušených rajčat. Nejlepší jsou domácí. Pokud nevíte, jak na ně, koukněte se na naše rady.

Podívejte se také na naše tipy, jak zpracovat rajčata.

Postup přípravy

1

Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme je najemno a osmahneme na olivovém oleji. Pro lepší vůni a barvu přidáme kurkumu. Promícháme a restujeme dozlatova.

2

Na tento recept jsou nejlepší velká zralá rajčata. Čím měkčí rajčata jsou, tím intenzivnější mají chuť. A v zimě můžete bez problémů použít konzervovaná rajčata.

3

Rajčata omyjeme, nakrájíme a dáme do vroucí vody tak, aby byla potopená. Necháme je ve vodě asi 5 minut. Poté je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme je na menší kousky a dáme stranou.

4

Přidáme propláchnutou červenou čočku k cibuli a česneku, osmahneme a přidáme vodu. Přisypeme kousky rajčat a vaříme, dokud čočka nezměkne.

5

Po změknutí vše rozmixujeme v mixéru, dochutíme solí, pepřem a chilli papričkou. Podáváme s barevným sezamem.

6

TIP: Polévku můžeme podávat s vychlazenou zakysanou smetanou, získá tím čerstvější chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3