Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Polévku můžete vylepšit a udělat ji ze sušených rajčat. Nejlepší jsou domácí. Pokud nevíte, jak na ně, koukněte se na naše rady.
Podívejte se také na naše tipy, jak zpracovat rajčata.
Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme je najemno a osmahneme na olivovém oleji. Pro lepší vůni a barvu přidáme kurkumu. Promícháme a restujeme dozlatova.
Na tento recept jsou nejlepší velká zralá rajčata. Čím měkčí rajčata jsou, tím intenzivnější mají chuť. A v zimě můžete bez problémů použít konzervovaná rajčata.
Rajčata omyjeme, nakrájíme a dáme do vroucí vody tak, aby byla potopená. Necháme je ve vodě asi 5 minut. Poté je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme je na menší kousky a dáme stranou.
Přidáme propláchnutou červenou čočku k cibuli a česneku, osmahneme a přidáme vodu. Přisypeme kousky rajčat a vaříme, dokud čočka nezměkne.
Po změknutí vše rozmixujeme v mixéru, dochutíme solí, pepřem a chilli papričkou. Podáváme s barevným sezamem.
TIP: Polévku můžeme podávat s vychlazenou zakysanou smetanou, získá tím čerstvější chuť.