Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Džem uchovávejte nejlépe v chladu, temnu a suchu.
Den předem si namočíme rozinky do calvadosu a necháme je v něm naložené přes noc.
Druhý den si připravíme jablka, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Pak je v hrnci smícháme s připravenými rozinkami, vlijeme šťávu z pomeranče a pomeranč nakrájený na půlkolečka. V poměru 2 : 1 směs důkladně smícháme s želírovacím cukrem.
Vezmeme si zázvor, zbavíme ho slupky a nakrájíme na kostky. Poté ho dáme do sáčku na koření, pečlivě zavážeme a zavěsíme na hrnec. Směs z jablek a dalších ingrediencí v tomto hrnci vaříme cca 5 minut.
Po uvaření vyjmeme sáček se zázvorem a sesbíráme pěnu, vytvořila-li se nějaká. Připravíme si zavařovací sklenice, které jsme si předtím pečlivě omyli a nahřáli.
Džem lijeme do skleniček a hned je pečlivě zavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme je takto alespoň čtvrt hodiny a poté můžeme džem otočit zpět, je hotový.