Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Domácí zeleninový pekáč

Ingredience

5 brambor (větších)
1 čerstvá červená paprika
1 žlutá paprika
1 mrkev (menší)
1 jarní cibule
eidam (strouhaný)
200 ml smetany na vaření
3 vejce
čerstvá petrželka
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a dáme vařit asi na 15 minut do osolené vody. Hotové brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

2

Obě papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a společně s cibulí ji nakrájíme na kolečka.

3

Vejce smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme podle chuti pepř a sůl. Připravíme si pekáč, který vymažeme tukem.

4

Na dno poklademe plátky brambor, následuje mrkev, jarní cibulka a papriky a znovu plátky brambor. Postup opakujeme, dokud není pekáč plný. Poslední vrstvu tvoří brambory.

5

Vše zalijeme smetanou smíchanou s vajíčkem a posypeme sýrem. Zeleninu pečeme asi 35 minut v předehřáté troubě na 220°C.

6

Zeleninový pekáč podáváme s čerstvou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3