Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy nasypeme bezlepkovou směs, droždí, cukr, sůl a vše promícháme. Postupně přiléváme vlažnou vodu a míchačkou vymícháváme vznikající hmotu. Jakmile je hmota konzistentní, hněteme ji cca 10 minut. Když je těsto měkké a jemné, vložíme do směsí vysypané mísy a necháme cca hodinu kynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na tři části a z každé z nich vytvarujeme kouli, kterou necháme chvíli odpočinout. Každou kouli následně rozválíme na kulatou placku. Vyválené placky necháme opět několik minut odpočinout.
Následně si rozehřejeme troubu na 200-220 °C. Placky přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a rychle jej vložíme do trouby. Během 4 minut by se měly placky krásně nafouknout. Poté je rychle otočíme a pečeme už jen 1-1,5 minuty.
Po vyndání z trouby placky okamžitě splácneme, ihned přiklopíme mezi dva talíře a necháme vychladnout.
Pro přípravu falafelu si den předem na noc namočíme cizrnu, aby byla měkká a zároveň křupavá. Další den ji dáme do mixéru společně s petrželkou a česnekem a vše pořádně rozmixujeme. Směs následně osolíme, opepříme, přidáme chilli a dáme na 20-30 minut odpočinout do lednice.
Po vytažení z lednice ze směsi vytvarujeme pevné kuličky, které následně na pánvi smažíme na oleji dozlatova.
Hotovými kuličkami následně plníme na půl rozkrojenou pitu. Pro dochucení do pity také přidáme nakrájená rajčátka, okurku, červenou cibuli a salátek.