Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme přípravou prvního korpusu, oříšky rozmixujeme nahrubo, čokoládu nastrouháme a vše smícháme společně s 30 g mouky a vejcem. Těsto zředíme vodou podle potřeby.
Těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C, asi na 10 minut. Hotové těsto necháme vychladit.
Připravíme si druhý korpus. 100 g oříšků rozmixujeme nahrubo, přidáme zbytek mouky, kakao, prášek do pečiva a lžíci medu. Vše smícháme. Vyšleháme 2 vejce a přidáme je ke směsi.
Nachystáme si formu, vymažeme ji a vlijeme do ni směs na druhý korpus. Pečeme opět 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C . Hotový korpus necháme vychladit.
Náplň připravíme z 1 dcl vody, do které vložíme plátky želatiny. Necháme nabobtnat.
Tvaroh smícháme s jogurtem, lžící medu, citronovou kůrou z jednoho citronu a semínky z vanilkového lusku.
Hotovou želatinu necháme ohřát tak, aby se rozpustila a přidáme ji k tvarohové směsi.
Krém natřeme na jeden plát korpusu a položíme na ni druhý plát. Dort ozdobíme krémem a poklademe na něj ovoce.