Recepty Dezerty Pečené Galleta s lesní směsí a medem

Ingredience

190 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 špetka soli
170 g másla
1 vejce
3 lžíce mléka
Náplň
1 balení mražené ovocné směsi (lesní)
3 lžíce krupicového cukru
1 lžíce medu
1 lžíce hladké mouky
1 špetka soli
Dokončení
1 vejce (na potření)
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

1

V míse si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme po kostičkách másla a snažíme se prsty udělat drobenku. Vejce rozšleháme s mlékem a přidáme k směsi. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odležet do ledničky.

2

Lesní směs necháme povolit a smícháme s cukrem a medem. V případě potřeby ještě dosladíme, pokud nám chuť ještě nevyhovuje. Nakonec vmícháme mouku se solí.

3

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těsto vyndáme z lednice a necháme ještě pár minut povolit. Potom ho vyválíme v placku. Směs z lesního ovoce rozprostřeme jen do středu placky - po stranách bychom měli mít ještě 4 cm volné bez náplně. Nepokryté těsto přehneme přes náplň a přetřeme rozkvedlanými vejci.

4

Koláč dáme do trouby na 45 minut. Po upečení ho ještě poprášíme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3