Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravte si grilovanou krkovici a k ní rovnou dva různé dipy!
TIP 1: Přemýšlíte, jakou přílohu k masu zvolit? Vyzkoušejte pikantní batáty na grilu, které svou sladko pálivou chutí skvěle doplní chuť marinované krkovičky.
TIP 2: Stejné maso, jiná chuť. Připravte si grilovanou krkovičku v bbq marinádě, kterou uděláte radost i těm, kdo neholdují pikantní chuti.
Koření Vitana krkovička s česnekem smíchejte v misce s olejem, sójovou omáčkou a chilli.
Marinádu důkladně vetřete do masa, které necháte přes noc uležet v lednici.
Zhruba hodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a nechte při pokojové teplotě odpočívat. Mezitím se pusťte do přípravy dipů.
Na hořčicový dip si připravte mísu a důkladně v ní smíchejte smetanu s majonézou. Přidejte med, citronovou šťávu, sůl a pepř a promíchejte.
Na pikantní dip si nadrobno nakrájejte rajčata a cibuli. Na rozpáleném oleji orestujte cibulku a po chvilce přidejte rajčata. Směs krátce povařte a přidejte kečup. Ochuťte lisovaným česnekem, worcestrovou omáčkou, solí, pepřem a nakrájenou chilli papričkou. Omáčku ještě krátce povařte, poté ji rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout.
Maso zprudka ogrilujte z obou stran a pak ho přesuňte na mírný oheň, kde ho nechte zhruba 10 minut z každé strany dopéct.
Hotové maso zabalte do alobalu a před podáváním nechte 10 minut odležet.
Věděli jste, že...?
Pokud je na vás marináda příliš pálivá, přidejte příště méně chilli, nebo ho můžete úplně vynechat. Grilovaná krkovice bude mít i bez chilli výbornou a šťavnatou chuť.
Pikantní i hořčicový dip se skvěle hodí nejen ke grilovanému masu, ale i sýru nebo zelenině. Na gril se skvěle hodí například sýr halloumi nebo paprika s cuketou.