Recepty Dezerty Nepečené Grilujeme chutně: grilované broskve

Ingredience

40 ml rumu
4 lžíce krupicového cukru
4 broskve
2 hřebíčky
3 ks badyánu
1 ks mleté skořice
100 ml vody
1 citron (1 lžička šťávy)
smetanová zmrzlina

Postup přípravy

1

Než začneme s grilováním broskví, připravíme si sirup, který se k ní báječně hodí. V hrnci rozpustíme cukru a smícháme jej s rumem. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidáme vodu.

2

Sirup ochutíme citronovou šťávou, badyánem, hřebíčky a skořicí a ještě krátce povaříme. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a pomažeme připraveným sirupem.

3

Broskve grilujeme z obou stran. Jakmile jsou hotové, podáváme je s kopečkem zmrzliny a trochou sirupu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3