Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Hot Cross Buns s jablky a skořicí

Ingredience

550 g hladké mouky (a 3 lžíce mouky na kříž)
1 špetka soli
80 g krupicového cukru
1 lžíce mleté skořice
50 g másla
7 g sušeného droždí
3 jablka
150 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 kousek másla (na vymazání plechu)

Popis

Tip: Zkuste do těsta přidat brusinky nebo rozinky.

Postup přípravy

1

Ve velké míse promíchejte mouku, sůl, cukr a skořici. Přidejte máslo a prsty ho rozdrobte ve směsi.

2

Vmíchejte instantní droždí a nastrouhaná jablka. Lehce ohřejte směs mléka a 150 ml vody. Přilijte ji do mísy a vypracujte měkké, soudržné těsto.

3

Lehce ohřejte směs mléka a 150 ml vody. Přilijte ji do mísy a vypracujte měkké, soudržné těsto.

4

Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte asi 5 minut, dokud nepřestane lepit.

5

Z těsta vytvořte 20 podobně velkých kousků a vyválejte z nich koule.

6

Vyšší plech vyložte pečicím papírem a zlehka jej pomažte máslem. Rozložte na něj bochánky tak, aby byly kousek od sebe a nedotýkaly se.

7

Plech opatrně zakryjte pomaštěnou potravinovou fólií a nechte těsto v teple asi 2 hodiny kynout.

8

Zvlášť promíchejte 3 lžíce mouky a 2 lžíce studené vody tak, abyste získali hladkou pastu. Dejte ji do pevného plastového sáčku a ustřihněte mu růžek.

9

Na každý bochánek pastou namalujte kříž. Troubu předehřejte na 190 °C. Pečte dozlatova, 15 až 18 minut. Zvolna ohřejte zlatý sirup nebo med a po vytažení z trouby jím bochánky potřete. Podávejte je teplé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3