Rozpadající se libové hovězí, skvělá jasmínová rýže a lákavá vůně koření s nádechem Orientu - to vše se spojuje v tomto lahodném thajském kari.
85 g nesolených arašídů
400 ml kokosového mléka
4 lžíce kari pasty (nejlépe Massaman)
600 g hovězí kližky
450 g brambor
1 cibule
šťáva z limetky
1 celá skořice
1 lžička tamarindové pasty
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
1 chilli paprička
jasmínová rýže
V troubě předehřáté na 190°C nechte 5 minut opékat nesolené arašídy. Po jejich vychladnutí je nasekejte na jemno. Troubu snižte na 170°C.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce kokosového mléka, vmíchejte kari pastu a po spojení směsi přidejte hovězí nakrájené na kostičky. Restujte dozlatova.
K masu přilijte zbytek mléka a menší skleničku vody, přidejte brambory, cibuli, limetkovou šťávu, rybí omáčku a zbytek koření.
Přiveďte k varu, poté přidejte nasekané ořechy, zakryjte pokličkou a na mírném ohni duste dvě hodiny.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Podávejte kopeček rýže přelitý hovězím kari a na vrch posypte chilli papričkou.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.