Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mléko lehce ohřejeme, pozor, nesmí být vroucí. V mléce rozpustíme droždí a přidáme lžíci cukru. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.
Mouku prosejeme, smícháme ji se zbytkem cukru, jedním vajíčkem, solí a kváskem. Máslo rozpustíme, necháme vychladnout a vmícháme do těsta. Vypracujeme těsto, které dáme na 60 minut kynout na teplé místo.
Než nám těsto vykyne, máme čas připravit si tvarohovou náplň. V misce smícháme tvaroh s vajíčkem, cukrem, mlékem a citronovou kůrou.
Jahody zbavíme stopek a necháme okapat. Jahody rozpůlíme a nachystáme si je do misky.
Z vykynutého těsta vytvaruje koláče, do středu rozetřeme tvaroh a poklademe na něj jahody. Koláče necháme ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si plech s pečicím papírem. Druhé vajíčko rozklepneme a rozšleháme. Pomažeme s ním koláče.