Recepty Dezerty Nepečené Kefírová Panna Cotta

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání
500 ml kefíru (neochuceného)
6 plátků želatiny
hnědý cukr (nebo javorový sirup na ochucení)
1 citron (jen kůra, nebo z pomerančů)

Postup přípravy

1

Želatinu ponoříme do vody a necháme nabobtnat. Trvá to asi 3 minuty. Používáme pouze vyždímanou želatinu, vodu vylijeme.

2

Vyždímanou želatinu rozpustíme v zahřáté smetaně s cukrem. Když se úplně rozpustí, přilijeme kefír a vymícháme jednolitou hmotu. Přidáme ovocnou kůru.

3

Tuto směs nalijeme do vysokých skleniček nebo silikonových formiček, ze kterých se dá snadno vyklopit. Necháme ztuhnout přes noc. Podáváme s ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3