Recepty Dezerty Nepečené Letní špízy z červeného a žlutého melounu se sýrem Feta

Ingredience

1 vodní meloun (menší)
1 žlutý meloun
čerstvá bazalka
1 červená cibule
1 balení sýra Feta
1 okurka
balzamikový ocet (na ozdobu)

Popis

Inspirujte se našimi melounovými kostkami v čokoládě nebo zkuste Sářinu neodolatelnou melounovou pizzu.

Pokud máte rádi melounové recepty a upřednostňujete jejich sladší verzi, doporučujeme Vám melounovou zmrzlinu. Pro ty, kteří tíhnou spíše k masu s melounem, máme melounový salát s prosciuttem.

U dětí jsou oblíbené recepty především s červeným melounem, ale známé jsou i alternativy – s melounem žlutým či oranžovým. Na světě existuje více než 1000 odrůd, pro běžnou spotřebu se však pěstuje jen okolo 50 druhů. A ano, jak už asi dobře víte, meloun je zelenina, ne ovoce. Věděli jste však, že ve 100 g melounu je jen 30 kalorií, a proto je po obědě lepší než zákusek? A nejen to! Nejtěžší meloun vážil více než 158 kilogramů. Melouny jsou zajímavá zelenina. Znáte je opravdu dobře?

Postup přípravy

1

Červený a žlutý meloun očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky.

2

Lístky bazalky omyjeme a osušíme.

3

Červenou cibuli očistíme, překrojíme na polovinu a poté na třetinky tak, aby se jednotlivé vrstvy daly navléct na špejli.

4

Fetu nakrájíme na stejně velké kousky jako meloun.

5

Okurku důkladně omyjeme, rozkrojíme na polovinu a poté na půlměsíčky.

6

Vše střídavě napichujeme na špejle a dozdobíme balsamikem.

7

Podáváme vychlazené jako lehký letní salát na špejli.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3