Lívance bez kynutí

Ingredience

200 g hladké mouky
3 lžíce krystalového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
230 ml mléka
4 lžíce másla
1 špetka soli
Na podávání:
zakysaná smetana
moučkový cukr
mletá skořice
1 citron (jen kůra)
jablka
hrušky

Postup přípravy

1

V míse smícháme všechny suché ingredience.

2

Do suché směsi uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce a přidáme mléko a máslo.

3

Metlou vše promícháme v hladké těsto.

4

Těsto necháme pár minut odpočinout a poté si rozehřejeme pánev s máslem (aby se nám máslo nepřipalovalo, můžeme do něj přidat trošku oleje).

5

Lžící naléváme těsto na pánev do tvaru lívanců, a až budou ze spodní strany zlatavé, obrátíme je.

6

Lívance podáváme se zakysanou smetanou, kterou podle vlastní chuti osladíme a smícháme s citronovou kůrou.

7

Na závěr porci ozdobíme čerstvým ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3