Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme přípravou těsta. Změklé máslo smícháme s hladkou a polohrubou moukou. Přidáme vajíčko, kakao a vodu. Vypracujeme těsto a necháme jej 20 minut odpočinout v ledničce.
Než si těsto odpočine, připravíme si tvarohovou náplň. V misce smícháme tvaroh se všemi cukry, přidáme smetanu a vajíčko. Směs si rozdělíme na polovinu.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Necháme ji vychladnout a smícháme ji s jednou polovinou tvarohu. Druhou část necháme bílou.
Těsto vyválíme na 2 až 3 mm silný plát a dáme jej do připravené formy. Dno propíchneme vidličkou a dáme jej péct do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 190 °C.
Předpečené těsto necháme vychladnout a pak na něj lžicí vkládáme střídavě čokoládovou a bílou směs. Začínám ve středu dortu směrem k okraji.
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut.