Recepty Hlavní jídla S masem Marocké kuře s vůní dálek

Ingredience

4 kuřecí čtvrtky
1 cibule
5 stroužků česneku
3 lžíce másla
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti petrželky
2 citrony
½ lžičky mleté papriky
½ lžičky drceného chilli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Smícháme dohromady všechno koření kromě pepře. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

2

Kuřecí čtvrtky si opláchneme, osolíme a opepříme.

3

Máslo rozehřejeme v hrnci a opečeme na něm ze všech stran kuřecí čtvrtky. Vyndáme ho a ve výpeku opečeme cibuli, přidáme nasekaný česnek, kořenící směs a necháme ji provonět. Přilijeme 250 ml vody. Ze dna vyškrábeme připečeniny a přivedeme k varu.

4

Do hrnce vrátíme maso, zasypeme ho koriandrem a petrželkou a přilijeme šťávu z jednoho citrónu. Druhý citrón si pořádně omyjeme, nakrájíme ho na čtvrtky a také přidáme k masu.

5

Při 180 °C pečeme v troubě asi 1 hodinu do změknutí masa.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3