Recepty Hlavní jídla S masem Marocké kuře s vůní dálek

Ingredience

4 kuřecí čtvrtky

1 cibule

5 stroužků česneku

3 lžíce másla

2 hrsti čerstvého koriandru

2 hrsti petrželky

2 citróny

1/2 lžičky sladké mleté papriky

1/2 lžičky pálivé mleté papriky

1 lžička mletého kmínu

1 lžička mletého zázvoru

1/2 lžičky mletého koriandru

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Smícháme dohromady všechno koření kromě pepře. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

2

Kuřecí čtvrtky si opláchneme, osolíme a opepříme.

3

Máslo rozehřejeme v hrnci a opečeme na něm ze všech stran kuřecí čtvrtky. Vyndáme ho a ve výpeku opečeme cibuli, přidáme nasekaný česnek, kořenící směs a necháme ji provonět. Přilijeme 250 ml vody. Ze dna vyškrábeme připečeniny a přivedeme k varu.

4

Do hrnce vrátíme maso, zasypeme ho koriandrem a petrželkou a přilijeme šťávu z jednoho citrónu. Druhý citrón si pořádně omyjeme, nakrájíme ho na čtvrtky a také přidáme k masu.

5

Při 180 °C pečeme v troubě asi 1 hodinu do změknutí masa.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4