Recepty Polévky Minestrone s těstovinovou zavářkou a parmazánem

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 mrkve
1 řapíkatý celer
2 šalotky
200 g čerstvých špenátových listů
4 rajčata (velká oloupaná)
1 cuketa
400 g bílých fazolí ve slaném nálevu (1 plechovka)
1 l zeleninového bujónu
těstoviny chonchigliette (na zavářku)
40 g parmazánu
čerstvá bazalka
sušené oregano
sůl
mletý černý pepř

Popis

Podávejte se světlou bagetou.

Postup přípravy

1

V hrnci na oleji orestujte mrkev, řapíkatý celer, šalotku a česnek; vše nakrájené na malé kousky.

2

Přidejte spařený špenát, oloupaná a nasekaná rajčata, cuketu a nakonec slité a opláchnuté fazole.

3

Zalijte vývarem a vařte do měkka, asi 7 minut.

4

Mezitím v rendlíku v osolené vodě uvařte těstoviny.

5

Vmíchejte je do polévky, dochuťte solí a pepřem.

6

Parmazán nastrouhejte na talíře, zalijte ho polévkou a ozdobte lístky bazalky a oregana.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3